dimecres, 4 de maig del 2011

materials ceràmics

http://parlemdecentrals.blogspot.com/

Els materials ceràmics són materials inorgànics i no metàl·lics. En general, són durs i fràgils amb baixa tenacitat i ductilitat, es comporten usualment com bons aïllants elèctrics i tèrmics a causa de l'absència d'electrons conductors i posseeixen temperatures de fusió relativament altes.

ARGILA 
 L'argila és un material granular natural procedent de la descomposició de les roques feldspàtiques. És plàstica quan és barrejada amb aigua, però és dura i tenaç quan es cou en un forn.

VIDRE 
Un vidre és una matèria sòlida, amorfa, relativament dura, químicament inert i biològicament inactiva, aconseguida a partir del refredament d'un líquid evitant-ne la cristal·lització, es a dir, progressivament. El vidre no té doncs una estructura cristal·lina si no que les seves molècules estan ordenades de forma similar a un líquid, és a dir sense ordre. 
Per a la formació del vidre es necesita potassi, calcària y silici.

CERÀMICA
La ceràmica es un material fràgil, que es fractura quan se li aplica una força de tensió a causa de que es un material molt porós, i presenta una reduïda elasticitat, téelevada resistència a la compressió, a altes temperatures, i també es bon aïllant tèrmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada